X
Problemen met bewegen - Caretomove.nl Centrum voor bewegingsdiagnostiek en behandeling

 

 

TLI-brace en orthese

 

    Vanaf 2001 is deze wetenschappelijk onderbouwde wijze van bracen bij kinderen met rugverkrommingen en pijnlijke ruggen in gebruik bij onze orthopeden. Vanaf 2013 bij Care to Move! TLI staat voor Thoracolumbale Lordose Interventie, wat wil zeggen, dat de brace de verdwenen, natuurlijke holling op het middenstuk van de rug weer terugbrengt. De nu meest gebruikte brace bij kinderen in Nederland gaat uit van een stijve koker, die het bewegen onmogelijk maakt.  Die Boston brace drukt stevig  tegen “de bult”. De TLI brace laat alle bewegingen, op ingezakt zitten na, toe en zorgt voor activering van de strekspieren vanuit een natuurlijke houding. 
    Voor volwassenen is deze brace, in aangepaste vorm, in sommige gevallen eveneens toepasbaar.

 

 

De dynamische TLI brace

is er voor kinderen met wat ernstiger verkrommingen in kunststof uitvoering. Door het aanbieden van een heel goede houding voor de rug met de natuurlijke bochten versterkt en op de juiste plaats weer aangeboden, kan bij iedere controle de brace worden verbeterd in correctiewerking. Het bijzonder is , dat bij iedere verbetering de brace kleiner kan worden gemaakt, een uniek en nooit eerder getoond fenomeen. Het maakt het dragen en vooral willen dragen van een brace vele malen prettiger dan vroegere braces.
Scoliose betekent een verkromming van de rug naar opzij en maakt de rug erg asymmetrisch. De TLI-brace is symmetrisch en dat wordt als zeer prettig ervaren.  
Voor de volwassen patiënt met chronische rugproblemen, ook waar staan en lopen door pijn en vermoeidheid in de benen er nog eens bijkomt, is de TLI soft brace, ook orthese genoemd, een uitkomst. Alle rugproblemen hebben hun oorzaak vooral in het hebben van een slechte houding. Door deze orthese wordt de houding door druk op het middenstuk van de rug verbeterd en leren de patiënten gaandeweg hun houding en soepelheid weer zelf te verbeteren.
De TLI-brace en orthese wordt gemaakt bij de Instrumentmakerij ProReva Deventer, welke verschillende vestigingen in Nederland heeft . De heer Paul de Jager, orthopedisch technicus is al vanaf de start van TLI  (in Arnhem) zeer ervaren geraakt in de TLI correctiemethode. 
TLI braces en orthesen worden nooit zonder begeleiding van in houdingscorrectie gespecialiseerde therapeuten gegeven. 
We werken het liefst samen met therapeuten (fysiotherapeuten, Cesar- en Mensendiecktherapeuten) die de houdingscursus die via Houding Netwerk Nederland worden aangeboden, gevolgd hebben. 


 

TLI Brace - Caretomove.nl

TLI Brace voor - caretomove.nl - Deventer

TLI Brace zijkant - Caretomove.nl

 

 

OVER ONS

Wij geloven in het verlenen van zorg van de hoogste kwaliteit en het bereiken van volledige tevredenheid van onze patiënten door de gecombineerde inspanningen van ons uitstekende team.

 

Wachttijden: de wachttijd voor de polikliniek bedraagt 1 dag.

Wachttijd download NZa: Wachttijdregistratie

 

LOCATIE

Polikliniek Care to Move
Keulenstraat 8-c
7418 ET Deventer
 

BEL 0570-760450